Att ha tråkigt kan leda till något bra!

Jag hade lite tråkigt och kände att jag verkligen ville göra något! Men vad hände då? Jo, något som jag velat göra sen vi köpte huset men inte fått tummen ur och gjort. Nu satte det fart i fingrarna och färgburken åkte fram :)

Nu fattas bara lite fint björkved att lägga in i spisen och sen är jag jätte nöjd :)






Fruktprintat & nytt!

För er som gillar Villervalla så har de kommit ut en ny jätte fin kollektion.
Alla dessa färgglada ränder, rutor, stjärnor och moln! Ja, nu finns det även plagg med härliga frukter :) Kläderna är jätte fina men de känns lite mindre Villervalla än vad de brukar. Jag är jätte sugen på att beställa hem varsitt plagg till barnen men jag har så svårt att bestämma mig för vilka. får nog tänka nån månad :P

 

Smakprov på nya de plaggen :)

 

 

 


 

 

För övrigt fick jag hem en superfin randig klänning just från Villervalla idag som jag lyckats köpa för vettigt pris på facebook :)

 


klimatsmart

Som sagt så var vi iväg till högskolan i Skövde för ett tag sen. Barnen skulle få modella lite för en webshop. Fotograferingen gick väll sådär bra. Barnen var riktigt vilda och Vincent var lite smått trött och bråkig. Vilma ville bara krypa iväg hela tiden, men trots allt detta blev det faktiskt endel jätte fina bilder. Vi blev lovade 5 bilder per  barn för att vi ställde upp. På den här webbsidan där bilderna finns säljer de alltså begagnade märkeskläder till barn. Det är både miljövänligt billigt och snällt mot sina barn att köpa begagnade kläder. De mesta av de kemikalier som nya kläder innehåller är ju då redan urtvättade.

Jag själv köper en hel del begagnade kläder till mina barn. Ett smart sätt om man är ute efter märkeskläder till barnen är att vara medlem i de olika köp och sälj sidorna på facebook. Själv är jag medlem i "Villervalla & Nova star", "Vi som shoppar Danska barnkläder" och "Vi som köper och säljer märkeskläder för barn". På dessa sidor kan man hitta både nytt och begagnat för vettiga priser. Sen går jag även på t,ex klädbytardagar där allting oftast är jätte billigt och man kan göra riktiga fynd. Jag köper alltid bara sånt som fortfarande är fräscht och i närmaste nyskick men ändå kan jag ibland fylla minst en fullknökad Icakasse för ca 500kr. Hur bra är inte de? Tänk va allt det hade kostat nytt?  När barnen är så här små så hinner de knappt använda kläderna mer än några gånger innan de växt ur dom och därför skulle det bli jätte dyrt att köpa alla kläder nya trots att det är jätte kul att shoppa nytt!

webshoppen där barnen finns med heter Newin.se



Påskafton och pulka!

Glad Påsk på er allihopa! eller ska man säga god jul idag istället? haha
Hur fint är det inte ute idag då? Kanske inte så passande påsk men  de har jag inget emot. Man hade väll sett fram emot solsken och värme men de kommer så småningom. Vi inledde i alla fall dagen med att gå ut i snön.
Vilma åka pulka och Vincent ville dra :)

Glada ungar på väg ut :)




Renovering av köket 2010

År 2009 strax innan vi fick lilla Vincent så flyttade vi till detta hus som vi bor i nu. 
Då var huset inte i det vackraste skicket inuti men vi tog tag i så mycket som möjligt innan Vincent kikade ut. På precis hela övervåningen där sovrummen ligger var det heltäckningsmattor och till och med inne på toaletten! usch ja! Ni hörde rätt. Så det blev det snabbrenovering med nya golv, målning på alla väggar och en fondvägg i vårt sovrum. På första våning där köket, vardagsrummet och badrummet ligger blev det inte alls mycket renovering. Farstun fick sig lite stil med en fondtapet, vitmålade väggar och ett nytt golv. Sen fick badrummet målas om och en nytt skåp med handfat och spegelskåp fick flytta in. Mer än så hann vi inte med förens pojken kom ut. 

Sommaren 2010 Hade vi tröttnat på köket och valde att riva ut skiten och bygga nytt. Vi packade några väskor och flyttade hem till mina föräldrar för att Vincent skulle slippa bo i renoveringen plus att det var smidigare att laga mat hemma hos dom. Sen åkte jag och Kristoffer hem under dagarna och renoverade köket helt på egen hand. Vi hade aldrig gjort något sådant förut men vi hoppades att lyckas ändå. Vi renoverade i ca 6 veckor innan vi flyttade hem igen och det tog säker några veckor till innan det var "färdigt" Nej, än idag har vi inte satt upp lister i taket, haha pinsamt!!
Nog om de ni vill nog helst se bilder :)

FÖRE

Dessa två dörrar fick bli en stor dörröppning och även den halva väggen som sticker ut på bild 2 fick rivas för större öppen yta.

 

EFTER - bilder tagna december 2010

 

Mer såhär ser det ut idag

Större bord och två vägghyllor över köksbänken.

 


 

 

Vardagsrummet var faktiskt bara ca ett och ett halvt år sen vi förnya. Dock tapetserade vi bara om med en vit tapet och en fondvägg. Vårat vardagsrum är två ihoppsatta rum så ena delen (tidigare matsal) har blivit barnens lekrum/lekhörna. Den andra delen är självklart vardagsrum och där har jag nog en bild jag kan slänga med :)

 

FÖRE

mer än så vill jag inte visa för det var så hemskt! haha

 

EFTER

Kass bild

 

 

 

 

 






Barnmodeller

Idag ska vi in till högskolan i Skövde där barnen ska få vara modeller för barnkläder. Bilderna ska vara till en webbshop där de säljer begagnade märkeskläder så som Molo, Villervalla, småfolk och Kattvig m.m.
Vet inte alls hur det kommer att vara eler vad barnen kommer bära men spännande ska de bli! Får se om man kan få lite fina bilder sen med :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!