Pimpad rislampa

Jag fick tipset av en vän att man kunde sätta muffinsformar på rislampor och att det faktiskt skulle bli riktigt snyggt.
Så för några dagar sen fick jag tummen ur och provade på Vilmas tråkiga rislampa. Det tog sin lilla tid men det blev faktiskt helt ok. Kanske inte som jag hade velat men de duger. Bättre än innan iallafall och det lyser fortfarande igenom jätte bra när lampan är tänd på kvällen.





 

 

Jag måste ju visa min fantastiska städhjälp också :)

och Vilma fick syn på sig själv i dammsugaren.



Äntligen!

Ja, äntligen så sitter jag ner. Puh! sicken dag.
Imorse När Vincent vakna var klockan runt 7 tror jag. Vi tog på oss kläderna och gick ner så K och Vilma kunde sova vidare.
Vi åt lite frukost och sedan följde Vincent med mig ner i tvättstugan en sväng och hängde lite tvätt. Jag satte honom på en stol framför tvättmaskinen som snurra och sa att han kunde kika på den medans jag hängde tvätt. Av nån konstig anledning tyckte han att den nya tvättmaskinen var otäck, så han fick sitta på en bänk och leka med klädnypor istället.
När vi kom upp igen sov fortfarande de andra så vi tog på oss och gick ut i snön.  Jag satte igång och skotta bort all snö på ingången och på trottoaren där plogbilen hade prejat upp en j*vla massa! Även på parkeringen bakom bilarna. Det var sjukt jobbigt! Jag tog en liten paus och försökte göra en snögubbe med Vincent istället. Men det var ingen bra kramsnö så det blev ingen snögubbe, så jag fortsatte skotta istället.
När vi hade varit ute i två timmar var det riktigt skönt att komma in igen. En stund efter att vi kom in vaknade Kristoffer och Vilma. Då stack jag ner själv till källarn och städade tvättstugan och gjorde fint. När jag kom upp efter ca en timma såg det ut som ett bombnedslag! grejer överallt! Jag har svårt för när det ligger leksaker utspritt över hela golvet osv. Barnen leker inte med allt samtidigt så jag tycker man kan plocka lite emellanåt så att man slipper snubbla på grejerna. Men så tycker tydligen bara jag här hemma..humhum.."Dom drar ju ut de lika fort igen" säger K. "Ja, men då är det bara plocka igen" tycker jag ;) Vill inte veta hur det ska se ut här när jag börjar jobba.
Iallafall så fick jag plocka leksaker på hela nedervåningen och när jag väl var igång så kunde jag lika gärna dammsuga och damma också.
Eftersom jag hade varit så hurtig och vart ute och skottat hela morgonen så fick K ta han om maten. Vi åt lite och sen for han iväg till jobbet. Barnen fick vila middag och jag ville fortstätta göra nytta, så jag började rensa ut barnens alla för små kläder från garderoberna. Jag gick ner och hämtade alla Vincents gamla kläder och sorterade allting ordentligt i storleksordning. Nu längtar jag tills min bror tänker skaffa barn så jag kan få ge alla dessa kläder. hoppas det blir en tjej först för då får dom en hel del fina flickkläder. Vincent kunde ha sina babykläder längre än Vilma så hans är ju bara tråkiga och sletna. Så jag fick rensa ur och slänga en del som inte ens var nått att spara på.
Hur som helst så när barnen hade vaknat igen så åt vi lite mellanmål. Efter de så lekte barnen och jag fortsatte vika och sortera babykläder. Sen höll jag på med detta ända fram till läggdags för barnen. Jag gjorde gröt till dom och sedan gick vi upp. Jag läste lite bok för Vincent samtidigt som jag ammade Vilma en sista gång. Sen somnade båda barnen själva i sina sängar. Då gick jag ner, slog mig ner i soffan med en härlig bit kladdkaka som jag längtat så efter hela dagen!

Ett långt och tråkigt inlägg men jaja, det var min dag iaf :P

Myspys

Här sitter vi och myser med fruktsallad, tända ljus och snön som faller så fint utanför. Pappa Kristoffer kan tyvärr inte vara med eftersom han jobbar :( Vi saknar honom! Men innan han åkte förut så gjorde han mysig middag till oss. Laxpasta med rökt lax som jag tycker är sååå gott!
Nu blir det lek o bus igen :)
Hej svejs!


Frottéhaklappar

Vilma har från födseln varit en riktig liten spydam. Jämt och ständigt så spyr hon!
I början var det jätte jobbigt eftersom hon spydde så pass att jag var tvungen att amma dygnet runt, byta kläder på henne, på mig, i hennes säng, i vår säng gång, på gång, på gång! Jag torkade spyor dygnet runt! Ja, det kändes som att det var det ända jag gjorde typ, torkade spyor...
När Vincent var liten köpte jag frottéhaklappar på Ica i Tibro som jag hade på honom under flaskmatning då det kan rinna lite. När Vilma föddes tänkte jag att "aah va bra, jag kan ha dom som skydd mot spyor och kanske slippa byta kläder på henne tio gånger om dagen". Jag stack ner till Ica för att köpa dessa men tyvärr hade dom slutat säljas där.. Skit också! Men som tur var hitta jag dom på Ica Maxi i Skövde och sen dess har jag köpt på mig en himla massa frottéhaklappar. De är jätte bra! Det enda negativa är att halsöppningen är ganska stor och därför måste man tänka på att dra bak haklappen hela tiden så det inte rinner ner i i halsen ändå, och även så att inte kaborret sticker i nacken om barnet ligger ner.

De här är bara en del av dom och de går åt på 2-3 dagar kan jag lova.





Kattj*vlar!

Jag är så trött på dom!
Visserligen är det Wiskey "Kattmamman" jag är arg på! Hon drar ständigt in fåglar i huset som sedan slaktas av Dooleys, den lilla katten. Ibland upptäcker vi det inte i tid och dessa fjädrar flyger runt överallt! och det känns som att hur många gånger jag än dammsuger så dyker det upp fjädrar här och var ändå! ett tag var det minst en fågel om dagen i ca två veckors tid. Det måste varit nån "jaktsäsong" eller nått. Och inte nog med de! En dag hitta jag en dö mus i Vincent och Vilmas lekhörna! jisses tänk om Vincent hade hittat den före mig, tagit upp den och sagt "Kolla här mamma!" Å herregud, jag kan se de framför mig! Fyfan! Nu var det ett tag sen och bara därför var dom väll tvungna att skaffa storfångst idag! Usch, jag mår illa..

Den ser liten ut på bilden men den är rätt stor!


Va var det jag sa...

Ja precis, jag är usel på det här.. Inte alltid lätt att få tid tll det heller men jag försöker så gott jag kan :)
Jag ska sammanfatta lite från helgen och så.

I fredags kom min bror Philip och hans tjej Annie hit. Jag Klippte Philips hår och förhoppningsvis blev han nöjd. Han sa att han var nöjd iaf! Annie lekte så bra med barnen! och Kristoffer... Ja, vad gjorde han? Spela dataspel...
Sen stack pöjkarna iväg och kika på våran bil som kanske har gått sönder. Under tiden hade jag och Annie girltalk och när pöjkarna kom tebaka blev det mat.
Sen drog vi en film, horrible bosses. Rätt rolig film så den kan jag rekommendera.

I Lördags var vi bara hemma och tog det lugnt. Vid 5-tiden klädde jag på barnen, satte dom i vagnen och tog en härlig promenad. Vi gick fram till Ica och handlade lite frukt så vi kunde göra fruktsallad när vi kom hem.
När vi kom hem var mommo och moffa där, gissa om Vincent var glad! Jag gjorde i ordning fruktsalladen med vispad grädde till, så fika vi. Sen blev det massor med bus innan dom åkte hem. När båda barnen sov gick vi ner o la oss i soffan och kollade på melodifestivalen. Sen var de natta!

Igår bestämde vi att vi skulle dra ner till Mullsjön ännu en gång! :)
Men denna gången tillsammans med Philip och Annie. Pojkarna var väll mest ute efter att få sladda runt med bilen, men vi skulle också grilla lite korv och så. Vincent åkte lite kälke och Vilma lite pulka. Jag tog även på mig skridskorna lite men aj, så ont det gjorde i fötterna. Råkade ta för tjocka strumpor. Vi var på ena sidan först där dom körde bil och sedan drog vi över till andra sidan och grillade osv. Jag körde bilen rakt över mullsjön och sladda som en tok! jädrans va de gick!! haha! Det var riktigt roligt.



Hej hå!

Idag har det varit fullt ös hele dagen. Vincent väckte mig kl 8 imorse, så det var bara raka vägen upp, frukost och sen dagis. Efter de for jag hem en sväng och städa o fixa lite grann. Sen var de till att hämta Vincent igen och därefter mötte vi upp Marika och tog oss en promenix. Vi stanna till en stund på Pinkys och mumsa i oss en pizza, ne de var inte helt fel! Japp, sen for vi vidare hem te mig där vi bytte te bilen och körde ner te Zenobia och lilla Lexie.
Vi stannade i några timmar och barnen fick leka av sig rejält. När vi kom hem var barnen trötta som få och somnade utan några som helst problem. Ja men visst, en toppen dag helt enkelt! :)

Kälke och skridskor

Förra veckan ringde far min och ville att vi skulle komma ner och åka lite skridskor och så på Mullsjön nu när det blivit is. Det lät som en jätte bra idé tyckte jag som inte åkt skridskor på flera år.
Pappa fråga även om vi hade någon kälke eller liknande som vincent kunde åka på eftersom våra gamla inte längre fanns kvar. Tyvärr hade vi ju inte de så jag slängde ett öga på blocket ifall det fanns någon i närheten. Jag hittade en gammal fin antik bobbliknande kälke. Så jag visa den för K som då sa "Men en sån har vi på vinden!"
Javisst, där låg en kälke kvar från förra ägarna av husen. Riktigt gammal var den! Gissa om jag blev glad!?
Synd bara att det fattades fotbrädor. Även "rattdelarna" var lite lösa men vi fixade det provisoriskt med silvertejp så länge. I alla fall så packade vi in allt i bilen och drog oss mot Hjo. Vi stannade te vid affärn och handla lite fika som vi skulle ha med oss. När vi kom fram till sjön blåste det något så fruktansvärt att vi insåg direkt att detta inte skulle bli långvarigt. Vi åkte lite grann i alla fall och Vincent tyckte det var riktigt roligt.
Sen åkte vi hem till mommo och moffa och fika där istället.

Vi bestämde oss för att göra om det en dag med bättre väder så idag när solen sken drog vi oss dit igen.
Det var jätte fint väder men sjutton vad kallt det var. Tårna blev frusna fort så inte heller denna gång blev vi kvar särskilt länga. Hur som helst så kom vi ut och fick frisk luft.

Här kommer en filmsnutt och lite bilder från dessa dagar




Morfar drar Vincent


Vincent styr


Sötplutt med mössan på sne :P


Jag glider :)


Imorgon kanske min käraste Emmaljunavagn lämnar mig,
så jag stoppade ner Vilma i den och gick en sista promenad. På isen också :P


Pappa drog en sväng över isen, ända bort till andra sidan och tillbaka.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!