Fick ett ryck!

   Usch vad våran trappuppgång har varit tråkig!..träpanel på ena sidan och vitmålat på andra sidan. När man kommer upp för trappan har vi en vit vägg på höger sida och en framför sig som alltid varit lika tomma och trökiga. Glömde ta förbild på detta. Jag har aldrig riktigt vetat vad jag ska göra med dem men nu fick jag ett litet ryck och tog fram lite papper, sax och svart eltejp. Jag leta fram lite fräna djurbilder som barnen förhoppningsvis skulle gilla. Skrev ut dessa på papper och började tejpa upp en fotovägg. Det blev kalasbra och barnen gillart! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Busunge!

Idag när K hämtade barnen på dagis berättar ena fröken att Vincent varit busig. Han hade tydligen plockat av sig alla kläder och åkt i bara blöja ner för rutchkanan på dagis. Det är ju svinkallt ute!!! Så min fråga är vad alla fröknar gjorde som kunde missa att han plockade av sig alla kläderna?!?!?!? De fick bara syn på en naken Vincent som kom åkandes i rutchkanan...
Dålig koll!
 

Halloween

I Lördags var vi först iväg en sväng till sporthallen och kollade på barnens kusin som spelade innebandy och sen gick vi och fika lite på Villans café. Efter det åkte vi hem en sväng och klädde ut barnen till prinsessa och pirat. De blev sååå söta!! Barnen skulle få "lussa" eller vad man kallar det på halloween. Vi åkte hem till barnens gammelfarmor och överaskade henne. Hon blev jätte glad! :) Efter en stund kom även barnens mormor och morfar dit och de blev minst lika överraskade. Det var så kul! :)
 
Vincent i gammelfarmors stövlar
 
 
 






 

Lördag

Lördagen spendera jag själv tillsammans med barnen eftersom K jobbar denna helgen. Jag hade ställt på 07.00 eftersom vi skulle på klädbytardag här i Tibro. Jag hade tänkt att vi skulle gå dit men det hann vi ändå inte! så det fick bli bilen ändå. Väl där på parken med två barn försökte jag rota runt så gott det gick, men det var i stort sett omöjligt! Vilma ville inte sitta kvar i vagnen så henne fick jag bära samtidigt som jag skulle hålla koll på Vincent som bara stack iväg hela tiden. Nepp! de gör jag inte om..Jag fick med mig ca 5 plagg och en jacka till Vima. Vanligtvis brukar jag fylla en kasse till dom var. Men jag kan säga att största anledningen till att jag inte gjorde de nu var för att det bara låg skit på borden.
 
När vi kom hem gjorde vi lunch.  Jag gjorde en egen fisksoppa som jag typ bara experimentera ihop. Men den blev faktiskt toppengod! Mina barn som vanligtvis inte är så glada i fisk fullständigt vräkte i sig denna soppa.
Då kände jag mig nöjd! :)
Efter lunch gick vi alla och la oss i ett par timmar och efter de åkte vi och handla. Vi köpte grejer till tacos och tänkte överraska K när han kom hem från jobbet.
Barnen var hungriga när vi kom hem igen så jag slängde ihop varma mackor i ugnen som vi mumsa i oss så länge.
Samtidigt kolla vi på den tecknade pippi långstrump som barnen tycker om så mycket!

När K kom hem ett par timmar senare myste vi till det med tacos hela familjen! :)
 
Varma mackor med skinkost, Dolmio, färska champinjoner, tomat, ost och lite oregano. Sååå gott! 
 
 
 

tallrikar på väggen


<3

Finner inga ord för hur lycklig och stolt jag är över mina älskarde barn! Vad vore mitt liv utan er och vad hade jag gjort idag!? Ni är mitt allt och ni har gett mig tre fantastiska år som har varit de bästa åren i mitt liv! Tänk vad tiden går fort! Men jag blir så lycklig av tanken på hur stora ni än blir så kommer jag alltid älska er lika mycket och ni kommer alltid att vara mina. Finns ingen kärlek i världen som är så stark som den till sina barn! Obeskrivligt.. <3
 
 
 
 

It's a rainy day

Denna veckan har gått så ruskigt fort! Var dag har varit den andra lik,
Vincent har varit hemma med mig denna veckan. Det är ju höstlov nu och eftersom Vincent fyller 3 år har han gratis dagis men måste då vara hemma på alla lov. Jag tycker det har varit jätte bra! Vi har fått den egentiden tillsammans som jag och Vincent behöver. Vi har lekt massor, myst framför tv:n och Vincent har hjälpt mig att laga mat varje dag. De flesta gångerna har vi även gått med vagnen fram och tillbaka till dagis. Jag har haft så dåligt samvete både mot mig själv och barnen för att vi bara tagit bilen till dagis senaste tiden. Mycket för det dåliga vädret men också för att barnen sover så länge. Om vi ska gå behöver jag ställa klockan och väcka barnen för att hinna. Men vi har knappt inte varit ute mycket alls och gått om man jämför med förut. Vi har blivit alldeles för lata. Därför måste ändring ske! vare sig det regnar eller inte så ska vi ut. Vi var ute på långpromenad i regnet hela familjen igår kväll och det var riktigt härligt. även fast det regnat senaste dagarna så har temperaturen varit riktigt skön.
Men som sagt temperaturen ska heller inte ha någon betydelse. "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder!" haha. Tänk när Vincent var liten då var jag ute och gick minst en gång om dagen t.o.m i rena rama snöstormen! Jag kunde knappt komma fram med vagnen men ändå skulle jag ut. Då hade jag rätt inställning till det mesta..
 
 
 
 

Bluebell Tävling!

Nu äntligen drar vi igång en ny tävling på Bluebell! :)
Var med och tävla om ett valfritt upsytt barnplagg från Bluebell i stl 50-92 värde 200kr. Välj bland alla fina och härliga tyger. Tävlingen hittar ni här: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=373308849416471&set=a.331431026937587.78348.328830553864301&type=1&theater
 
 
 

Teckning

Jag och Vincent satt och rita lite tillsammans förut.Han fick en målarbok för ett tag sen
så då ville han måla i den nu. Vincent bestämde även att vi skulle använda kritor! 
Vi målade var sin bild och de blev så fina så :)
 
Vincent har gjort den högra och jag den vänstra...Nää såklar inte men de förstog ni nog! :)
 
Vincent tyckte tydligen att min bild var ful, så han la till nått litet extra i ansiktet och lite på magen! haha :)
 
 
 

Velourklänning

Idag har varit en riktigt seg dag. Vi har gjort nästan ingenting! Bara suttit hemma o slappat typ, föruom de vanliga sysslorna som att plocka, städa, laga mat och leka med barnen då såklart. Har även sytt lite grann.
Jag sydde bl.a en fin velourklänningen till Vilma! :) Kristoffer tyckte dock inte att den var fin, han sa att det såg ut som en tysk eller en gammal klänning!?! Men han ångra sig när den var på och sa att den faktiskt var fin! Bäst för han! haha :)
 
 
 

How cute!

Vilmas "Uggs" Såå söta! :)
 

Busig?

Om jag är busig!?!
 
 

Ljuvliga äpplen

När Vincent och Vilma föddes planterade vi ett träd för dom var i trädgården. Vincent fick ett äppelträd och Vilma fick ett plommonträd. Nu efter bara 2,5 år har Vincent lilla äppelträd fått massor med äpplen. Trädet har varit så fullt med äpplen att den nästan lagt sig på marken. Det kändes synd att behöva plocka bort dessa fina äpplen så därför fick Kristoffer stötta upp alla grenar med stöttor. Nu är äpplena mogna, de är små men så goda! Barnen älskar dom. :) Igår var vi ute en sväng och plockade av lite från trädet. Sen gick vi in och gjorde en mumsig äppelpaj! :)
 
 
 

Vad tycker ni?!

När jag köpte hem mina första märkeslappar var jag inte riktigt nöjd. De fransade sig och var himla svåra att sy dit. Så när de tog slut för ett tag sedan valde jag att testa köpa från ett annat ställe. Dock kunde man inte köpa mindre lappar än 15 mm men jag beställde hem dem ändå. I början tyckte jag de kändes alldeles förstora. Men jag vet att andra kör på den storleken utan att det ser konstigt ut. Jag vet inte om jag ska vara nöjd eller om jag ska försöka få tag på mindre sen igen :/
 
Vad tycker ni?
 
Jag sydde 3st mössor förut i minsta storlek 0-3 mån och såhär ser de då ut med lapparna.
 
 
Men kollar man på den här op:n tycker jag inte alls att det ser stort ut. Det är ju bra att de syns också!
 
 
 
 
 
 

Pastagratäng

Nu har jag och Vincent mumsat i oss massor med god pastagratäng.
Det är väldigt enkelt och smidigt att slänga ihop såhär på en vardag, ändå blir det lite lyxigt och jätte gott!
De flesta vet väll hur man gör en pasta och köttfärsgratäng men om ni är nyfikna på hur jag gör så tänkte jag skriva de här :)
 
 
Jag kan inte ange exakta mått eftersom jag mest gör på känn men jag skriver på ett ungefär :)
 
500g köttfärs
4 port pasta
400g krossade tomater (jag använde med chilismak)
2dl grädde (jag använder vispgrädde)
riven ost
1 purjolök
1-.2 tomater
0,5-1 tsk oregano
0,5-1 tsk timjan
0,5-1 tsk basilika
salt
peppar
 
Koka pastan enligt anvisning. Sätt ugnen på 225 grader.
Hacka purjolöken och stek den tillsammans med köttfärsen.
Häll på tomatkross och krydda efter smak.
Varva pasta med köttfärs i en ugnsäker form. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå.
Häll på grädden och strö på den rivna osten. Sen shoff in i ugnen tills den fått fin färg, ca 15-20min.
Så enkelt va de!
 
Smaklig måltid! ;)

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Mys

Ikväll har jag haft våffelmys med mina två godingar <3
Nu sover dom så sött och jag slår mig ner i soffan en stund innan det blir dags att sätta igång att sy lite igen! :)
 
 

Rött

Som jag sa i förra inlägget så la Moa i lite ny röd färg i mitt hår i lördags.
Såhär blev resultatet!
Det var inte det enklaste att försöka fota sig själv bakifrån, men de syns rätt bra ändå!:P
 

Lördag

Jag startade lördagen med att sy några plagg. Därefter fick det bli en tripp med familjen till lekplatsen, två lekplatser dessutom.Barnen fick busa och leka av sig i några timmar och de var mycket nöjda när vi sedan gick hem.
Strax efter vi gått innanför dörren kommer barnens mormor och hämtar Vincent. Hon ville låna honom över natt och Vincent var jätte glad!
På kvällen kom Moa hit och vi lagade mysig mat som inte blev så lyckad, men de gick bra ändå :P
Senare la vi i lite ny röd färg i mitt hår och efter de blev de natta!
 
Ja, så var lördagen kort sammanfattat!

 
 
 
 
 

Mini Reebok

Vi var i Skövde häromdagen och kika runt på stan. Under tiden satt barnen i vagnen och busa runt. När vi var klara och skulle packa in allt i bilen osv upptäcker jag att Vilmas ena sko är borta. K springer in i de tänkbara affärerna och letar men hittar den tyvärr inte. Så dagen därpå far vi till skoaffärn här i Tibro och köpte ett par nya dojor till stumpan. Det fick bli ett par snygga och tuffa Reeboks! Vilma är jätte nöjd och de är ju bara så söta på henne! :D
 

Molo

Köpte för några dagar sedan två stycken Molo klänningar till Vilma. Har väntat med spänning och idag dök de äntligen ner i brevlådan! Testa dom lite snabbt på henne förut och hon blev toksöt i dom, så jag är jätte nöjd! :)
 
 
Kolla in den här snyggingen med en av sina tuffa Moloplagg idag :)

 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!