Bildbomb

Jag kan sammanfatta de senaste dagarna lite kort och gott.
I fredags var jag och barnen iväg till Stellas lekland i Skövde. Vi åkte tillsammans med Zenobia och Lexie "Vincents tjej" ;) Barnen hoppa och tjöt av glädje och de hade nog grymt kul, som alltid på denna plats! :P
Efter ca tre timmar var barnen trötta och det var dags att fara hem. När vi kom ut möttes vi av ca 20 graders härligt väder! pjuh det var mindre härligt att slänga upp bildörren efter några timmar i solen. I alla fall så kände man ju direkt att det var grillväder! Javisst, senare på kvällen tände vi på grillen och detta med en annan familj. Gästernas köttbitar blev tyvärr "kålbitar" men annars var det väll lyckat haha..
På lördag morgon slänger K ihop lite skräp här hemma och sticker iväg te loppis som hölls i Tibroparken.
Lite senare gick jag och barnen ner till Parken för att kika. Som alltid på loppis så är det ju mest skit. Det var väll Barnen som fick var sin leksak och sen hittade jag och K var sina par inlines.
Senare på dagen tog vi på oss dessa inlines och satte barnen i vagnen och drog en sväng. Lite ovant kan man säga att det var men det var ju trots allt ett tag sen för oss båda. Det lär sett kul ut haha!
Sedan var det Söndagen då.. Jo, då var det ju klädbytardag i Karlsborg på förmiddagen.
En fullproppad kasse med jätte fina kläder till barnen hitta jag. Riktigt nöjd!
efter det blev det fika hos svärmor och sen bar det av hemåt igen.
Igår och idag har det inte hänt något särskilt alls förutom att Vilma var febrig och förkyld igår. Hon är fortfarande förkyld men febern har gett med sig. Vet inte om febern berodde på förkylningen eller tänderna som har kikat fram i överkäken. Hon är i alla fall så himla söt med alla små gaddar!

Här kommer en bildbomb av härliga bilder på barnen :)

Alltid lika glad

Det kliar i munnen

Vincent kan ta på sig byxorna själv men synd var att dom hamna ut och in haha!

Här är Vilma sjuk men lika glad som vanligt

Tittut!

Vincent gillar pizza!

 

 





Hur man gör plattångslockar

Egentligen hade jag tänkt visa själv hur man gör men sen kände jag att jag heller inte orkar fixa håret bara för de haha :P Jag hittade ett jätte bra klipp på Youtube hur man gör så kolla gärna på de. Nu finns det så många olika sätt att göra lockarna på men det är bara att prova sig fram vilket som passar just dig bäst. Testa hålla tången rakt, snett eller uppåt samtidigt som du vrider tången t,ex ett halvt eller ett helt varv innan du sedan drar tången sakta ner mot topparna. Ju mer du vrider och ju saktare du drar desto lockigare blir det. Det krävs lite teknik men det lär man sig efter ett tag :)


Plattångslockar

Igår eftermiddag var jag och barnen iväg på dop i Skultorp. En pojke vars namn blev Milo, hur söt som helst!
Barnen skötte sig jätte fint i kyrkan! Vincent småmuttra väll lite om att han var hungrig, så tur för honom bjöds det på mat i församlingshemmet efteråt. Mängder med mat var det och jätte, jätte gott! Vi blev kvar i några timmar men till slut blev Vilma lite för trötter så då var det dags att fara hemåt igen. Helt klart en trevlig dag :)

Eftersom det var dop var man ju tvungen att fixa te sig lite grann och då kommer självklart plattången alltid fram.
Man kan göra så mycket mer än att bara platta håret med en plattång som ni ser ett exempel på här nedan.

Själv tycker jag att det är jätte smidigt att locka håret med en plattång och dessutom blir det snyggt. Det är ju inte alla som har en locktång så det här är ett jätte bra tips till er. Jag har en locktång men väljer faktiskt plattången före den. Hårda eller mjuka, tunna eller tjocka, hela vägen eller bara längst ner, man kan göra lockarna precis som man vill. Jag brukar göra dom lite olika och ojämna för jag tycker det är snyggast. Många vet säkert redan hur man gör detta men för er som inte vet och vill så kan jag visa här på bloggen. Släng bara in en kommentar i så fall :)

Storhanling!

För det första måste jag säga att äntligen har man lite vårkänslor! Det har ju varit jätte härligt väder idag, upp mot 13-14 grader varmt. Det är så skönt att våren är på ingång.

I alla fall så var vi inne i skövde för att storhandla i eftermiddags. Vi hade tänkt att vi skulle handla så mycket som möjligt så att det skulle räcka månaden ut men som vanligt så glömmer man alltid en massa ändå. I vanliga fall brukar K dra en sväng till Ica i stort sett varje dag. Dock brukar det mest vara typ bröd och mjölk m.m. Sånt som går åt så himla fort! Hur som helst så blev det en hel del handlat. Det var precis att vi fick med allt i bilen med vagn och allt.
Jag var även inne en sväng på Mio och införskaffade mig lite snygga detaljer till vardagsrummet i härliga vårfärger!
och K var inne på Stadium och köpte träningskläder för nu ska tydligen han börja gymma, vilket är kanon såklart.
Vem behöver inte de egentligen! Får se när jag ska ta tag i det där.


Vilma dansar och pussar på pappa :)




Lördag

Idag Jobba Kristoffer lite övertid så jag och barnen var själva hela förmiddagen. Strax efter att vi sovit lite middag kom Kristoffer hem och vi tog på oss och gick ut tillsammans. Vincent fick åka runt i sin Audi vilket han tycker är jätte skojigt och Vilma satt i vagnen och tittade på.  Hon skratta så härligt när Vincent gled förbi! :)











Emmaljunga scooter S

I onsdags fick jag hem den nya sulkyn som jag beställde på babyproffsen för fyra veckor sen. Det är en Emmaljunga scooter S, som en vanlig scooter fast med svängbara framhjul.
Den är riktigt najs och än så länge är jag helt nöjd med den.
Eftersom jag gjorde mig av med vår gamla kombivagn så behövde vi en enkel sittvagn utöver syskonvagnen.  Den passar bra både till Vincent och Vilma och blir lite smidigare att dra ut när man bara ska gå med en av ungarna.




Mongolian spot - Mongolfläckar

Mongolfläckar är ett slags födelsemärke Som Vilma hade redan vid födsel.
Av vissa anledningar är det bra att folk vet att hon har dessa och därför skriver jag det här inlägget och jag vill jätte gärna att ni läser det.


Mongolfläckar Ser ofta ut som ett eller flera blåmärken i huden och återfinns oftast bland mörkpigmenterade nyfödda barn, eftersom de orsakas av pigmentcellerna (melanocyterna) i huden. Oftast är det barn med asiatiskt eller afrikanskt påbrå som har mongolfläckar men även ljushyade kan ha mongolfläckar. De kan vara alltifrån blågrå till djupbruna och svarta hudmarkeringar som oftast uppträder vid/kring ryggslut och skinkor. De är vanligtvis ganska små, runt några centimeter i diameter, men kan vara större och också täcka en stor del av ryggen.
De är helt ofarliga och kräver ingen behandling.
Vanligtvis bleknar märkena redan de första åren och har försvunnit helt eller delvis vid 6-7 års ålder. I puberteten är fläckarna nästan alltid borta men det finns personer som har kvar sina mongolfläckar upp i vuxen ålder, även om de är väldigt bleka då.

Hur reagerar omgivningen på mongolfläckar?

Mongolfläckarna kan misstolkas för blåmärken, men är inte något tecken på barnmisshandel eller sjukdom! Det har hänt att en välmenande person, som inte har någon erfarenhet av mongolfläckar, riktat anklagelser om barnmisshandel mot barnets föräldrar.

 

Av ovanstående anledning är det viktigt att redan från början informera framför allt släkt och vänner men också vårdpersonal och barnläkare på t ex Barnavårdscentralen att barnet har den här formen av födelsemärke.


Vilmas fläckar

Som sagt så har Vilma fått dessa fläckar. Eftersom min mamma kommer från Filippinerna och vi är mörkt pigmenterade så har vi förmodligen de i generna. Hon har en fläck på höger skinka, en på svanskotan och några ljusare fläckar upp på ryggen. Fläckarna är blågråa och ser absolut ut som blåmärken vilket gör det hela väldigt jobbigt! Därför vill jag att folk ska veta detta. Jag oroar mig ständigt för vad folk ska tro och misstänka. Jag hoppas verkligen de försvinner inom första levnadsåren.
På bilden nedan kan ni se hur det kan se ut men det är inte Vilma på bilden.

 

Lånad bild så det är inte Vilmas stjärt!

 

 








Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!